Mike korver

Carrière fly over

De carrière van Mike in vogelvlucht?
Dat zie je hieronder in de vorm van een ‘fly over’.

1

Hole 1

De afslag van Mike zijn carrière begon op zijn 4e waarbij zijn vader hem mee nam naar de driving range van Spaarnwoude. Waar voetbal de wekelijkse sport was, bleef Mike wel in de vakanties ballen slaan.

2

Hole 2

Naarmate de jaren verstreken was Mike vaker op de golfbaan te vinden. Op zijn 10e behaalde hij zijn GVB en werd lid op de Heemskerkse Golfclub. Door mee te doen aan jeugdlessen en wedstrijden leerde hij al vroeg omgaan met druk tijdens het golfen.

3

Hole 3

Vanaf 2012 speelde Mike zijn eerste nationale jeugdwedstrijden waarbij zijn handicap zakte tot 4.5. Met deze handicap klopte hij aan bij Golfclub Houtrak. Door uitstekende begeleiding ontwikkelde hij zich snel en speelde Mike competitie voor de club. De begeleiding resulteerde ook in de eerste nationale jeugdoverwinning op het Texels Jeugd Open in 2012. Na promotie met de jeugd in 2013 speelde hij mee in heren 2 in 2014. Door sterk spel stroomde Mike in 2015 door naar heren 1.

4

Hole 4

Met het eerste team werd vijf jaar op rij de kruisfinale bereikt in de Nederlandse hoofdklasse. Zowel de editie van 2017 als 2018 resulteerde in een kampioenschap. De titel: “Het beste team van Nederland” zorgde ervoor dat Mike met twee teamgenoten mocht uitkomen voor Nederland (en Houtrak) op het Europees Kampioenschap voor teams.

5

Hole 5

Tijdens de individuele groei die Mike doorging op het gebied van golfen, kwam studeren ook om de hoek kijken. Tussen het eindexamen VWO en de start van zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde bestede Mike zijn zomer aan internationale toernooien. Dat bleef niet onopgemerkt want de goede klasseringen in het Boys Amateur en het Belgian International Boys Championship zorgde ervoor dat een aantal Amerikaanse colleges op de deur klopten. Toch koos Mike voor een studie in Amsterdam en zijn eigen team met coaches.

6

Hole 6

Na het behalen van zijn Bachelor in 2019, koos Mike voor een Master Accountancy & Control. Tijdens zijn studie bleef Mike fanatiek golfen, ondanks dat zijn studie een groot deel van zijn tijd opnam. Daarnaast werkte Mike twee dagen om zijn carrière te bekostigen. Elke minuut die hij over had, stond hij op de driving range, chipping green of in de baan.

7

Hole 7

Na het afronden van zijn Master bleef de combinatie werk/golf. Alle energie stopte Mike in het golfen. Hierdoor behaalde hij een grote internationale zege in Polen op het Polish International Matchplay Championship op de Mazury Golf & Country Club. Tot hij in 2022 besloot dat deze combinatie niet langer vol te houden was.

8

Hole 8

De wil om fulltime te golfen werd sterker en sterker. Mike had maar één doel voor ogen. Golfprofessional worden. Dit was altijd zijn droom en door zijn sterke wil speelde Mike week in, week uit mee met de beste spelers van de wereld. Door de volle focus op het spel bereikte Mike zijn eerste baan record op de Golf de Merignies van 68 (-6) in 2022.

9

Hole 9

Mike besloot fulltime te golfen om zich zo voor te bereiden op de Qualifying School van de Pro Golf Tour eind 2022. En met succes! Na een succesvolle week in een ijzersterk spelersveld behaalde Mike een volledig speelrecht voor het seizoen 2023. Een week later werd Mike golfprofessional waarbij een grote stap werd gezet.

10-18

hole 10-18

De rest van zijn (loop)baan is Game Under Realization (GUR). Met andere woorden, de rest van zijn (loop)baan moet zich nog ontwikkelen. Voor het ontwikkelen van zijn loopbaan/carrière kan Mike jouw hulp zeer goed gebruiken! Wil je weten hoe?